Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Δεσποινίς ετών 39...


...ζητεί γνωριμία με κύριο, δια να μοιραστεί στιγμές, καταστάσεις και συναισθήματα.
Η υποψήφια είναι ψηλή, λυγερόκορμη, μελαχρινή με πράσινα μάτια και εντυπωσιακή εμφάνιση. Διαθέτει προίκα ανυπολόγιστης αξίας: Σαρκαστικό πνεύμα, σκοτεινό και ανελέητο χιούμορ, ζόρικο χαρακτήρα, καλή διάθεση και ικανότητα να περνάει καλά και να κάνει και τους άλλους να περνάνε το ίδιο.
Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα αντέξει όλα αυτά, ας χτυπήσει την πόρτα. Αν πάλι ψάχνει το κορίτσι της διπλανής πόρτας, να χτυπήσει τη διπλανή πόρτα. Απαραίτητες προϋποθέσεις:
1. Να είναι ψηλός. Ε ναι ρε πούστη μου. Άντρα θέλουμε. Όχι τσάντα για τα ψώνια. Είμαι 1.81, άμα φοράω και τακούνια, γάματο μέχρι θάνατο. Χώρια ότι οι περισσότεροι κομπλάρουν δίπλα στη δίμετρη.
2. Να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση. Δε θα παριστάνουμε την πεντάμορφη και το τέρας!
3. Οικονομική κατάσταση, αδιάφορη, αλλά ας έχει μια δουλειά να πορεύεται, διότι δεν είμαι σε θέση να συντηρήσω κανέναν.
4. Επαγγελματικά να είναι φιλόδοξος και να δουλεύει πολύ. Εκτιμούμε ότι αν ένας άντρας πάει καλά με τη δουλειά του, τα έχει καλά και με τον εαυτό του, επομένως και με τη σύντροφό του. Συνήθως.
5. Καλλιτεχνική φύση. Δε γίνεται εμείς να πετάμε στα σύννεφα κι αυτός να είναι προσγειωμένος σε τεχνοκρατικές πεζότητες. Ασυμφωνία χαρακτήρων λέγεται αυτό. Από την άλλη εκτιμούμε ότι όποιος έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, έχει ξεπεράσει πολλά κόμπλεξ. Συνήθως.
6. Να έχει διάθεση να ταξιδεύει τα σαββατοκύριακα, να κάνει βόλτες άσκοπα στο κέντρο της Αθήνας, να αρέσκεται στα μικρά μπαράκια, να απεχθάνεται τα μπουζούκια, να ξενερώνει στα παραλιακά κέντρα όπου συγκεντρώνεται η μάζα και όλοι αυτοί οι γελοίοι που νομίζουν ότι εκεί μέσα θα ξεχωρίσουν, να γουστάρει τη μια μέρα παρακμή και την άλλη πολυτέλεια, να μισεί το δήθεν.
7. Να προτιμάει να ακούσει μουσική από το να στρωθεί στην τηλεόραση. Να προτιμάει το ρεμπέτικο και την τζαζ από το σκυλάδικο και τα ανώδυνα ποπ τραγουδάκια του κιλού.
8. Να αγαπάει τη μαμά του (που το θεωρώ δείγμα ευαισθησίας) αλλά όχι σε σημείο που να ζει για τη μαμά του. Να μπορεί να ζήσει το σαββατοκύριακο μακριά της, μακριά από το κυριακάτικο τραπέζι και την οικογενειακή κατάνυξη, να μη χρειάζεται να της δίνει αναφορά πού είναι και τι κάνει, να μη φοβάται να της πει ότι υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του εκτός απ' αυτήν... Ακόμα καλύτερα, η μαμά να ζει σε άλλη πόλη και να μην του λείπει η στοργή της.
9. Αν ψάχνει για νυφούλα, να πάει σε άλλο μαχαλά. Εμείς δώσαμε. Εδώ έχω να δηλώσω, και να το προσέξουν καλά οι υποψήφιοι, ότι δεν πιστεύω σε θεσμούς, επομένως ο γάμος δε θα έρθει να επιβεβαιώσει αυτό που νιώθω για τον άλλο. Γάμος χρειάζεται σε περίπτωση που κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν παιδί, από τη μια επειδή η πολιτισμένη κοινωνία μας μόνο παιδιά που γίνονται εντός γάμου δέχεται κι από την άλλη επειδή ένα παιδί, κανονικά, χρειάζεται και τους δύο γονείς του. Εγώ παιδί έχω. Και δε θέλω άλλο. Βέβαια, σε περίπτωση που ερωτευτώ τρελά, την κάνω κι αυτή την τρέλα.
10. Τώρα που αναφέρθηκα στην περίπτωση του να ερωτευτώ τρελά, κατάλαβα ότι ξέχασα το σημαντικότερο. Να με ερωτευτεί τρελά, να είναι σε θέση να κάνει παραχωρήσεις για μένα, να με σκέφτεται σε κάθε του κίνηση, να βλέπει πράγματα ή να ζει καταστάσεις και να με θυμάται, να μου τηλεφωνεί συχνά (αυτό το τελευταίο το ξανάδαμε, αλλά ήταν προβληματική η περίπτωση γιατί όταν το έμαθε η μαμά έγινε μακελειό) να μιλάει για μένα, να ασχολείται με μένα, να δημιουργεί για μένα. Ασφαλώς, το ίδιο θα πρέπει να πάθω κι εγώ.
11. Για να μην ξεχνιόμαστε: Να μην είναι μαμάκιας. Τέλος.
12. Να μην επηρεάζεται από "φίλους". Τέλος.
13. Να έχει φίλους. Πραγματικούς.
14. Να είναι ακομπλεξάριστος.
15. Να μην είναι μαμάκιας. Το ανέφερα ξανά; Δεν πειράζει.
16. Η σοβαρότητά του, να περιορίζεται μόνο στον τρόπο που αντιμετωπίζει καταστάσεις. Αναγκαία σ' αυτή την περίπτωση. Αλλά αν την έχει και σε άλλες περιπτώσεις, βαριέμαι. Μάλλον γι' αυτό και δεν μπορώ να αντέξω με μεγαλύτερες ηλικίες.
17. Να μην είναι μίζερος. Και να έχει υπόψη του ότι θέλω να γυρνάω στο σπίτι μου και να μη βρίσκω κανέναν. Αν φτάσω στο σημείο να γυρνάω στο σπίτι και να βρίσκω κάποιον, θέλω αυτός ο κάποιος, να μην είναι καρφωμένος στην τηλεόραση και με κατεβασμένα μούτρα, γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.
18. Σημαντικό: Να μην είναι μαμάκιας. Αν το έχω ξαναπεί, η μητέρα είναι η επανάληψη της μάθησης, ή η μάθηση είναι η επανάληψη της μητέρας; Ε, δεν ξέρω τι γίνεται με τη μητέρα και τη μάθηση, η δική του μητέρα πάντως, να μην είναι μέσα στα πόδια του. Όπως δεν είναι μέσα στα πόδια μου και η δική μου.
19. Να είναι ΑΝΤΡΑΣ. Δε γίνεται ανάμεσα στους δυο μας, να κουβαλάω εγώ τα αρχίδια. Όχι άλλο κάρβουνο, έχουμε τσουρουφλιστεί.
Με αυτές τις ελάχιστες (σε σχέση με κάτι πουτανίτσες που ζητάνε άλλα και οι μαλάκες τους τα δίνουν μην τυχόν και χάσουν το ευλογημένο μουνί), αλλά δηλωμένες απαιτήσεις, ευελπιστούμε να βρούμε κάποιον να μας αντέξει. Δεχόμεθα βιογραφικά. Με νεότερη ανακοίνωση, θα οριστεί μέρα, ώρα και τόπος, όπου θα γίνει η οντισιόν.
Ευχαριστώ.
Υ/Γ: Προβληματικά και κομπλεξικά παρακαλούνται να μην προσπαθήσουν. Υπάρχουν ειδικά ιδρύματα στα οποία μπορούν να απευθυνθούν. Κι εγώ έχω πάψει να είμαι ένα από αυτά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τα σπουδαιότερα κείμενα που έχω διαβάσει. Χωρίς πλάκα.
Χμμμ...για να δούμε:
1. Θέλω 4 παιδιά, οπότε απορρίπτομαι.
2. Σε γενικές γραμμές πληρώ τις υπόλοιπες προϋποθέσεις καθώς και τις αυτονόητες οι οποίες δε χρειάζεται να αναφερθούν. Ωστόσο:
3. Γίνομαι κομπλεξάρα με διάφορα ασήμαντα που και που. Κακώς. Το δουλεύω.
4. Καμμιά φορά ξεχνώ τ' αρχίδια μου στο σπίτι από ευγένεια. Προσπαθώ πάντως να είμαι κυρίως φιλότιμος και λιγότερο ευγενής.
5. Έχω μια ιδιαίτερη στάση απέναντι στο "αντριλίκι" βάσει της οποίας απαιτείται και από τη γυναίκα να είναι "άντρας". Δεν είμαι ο Ιππότης που θα προστατεύει το "αδύναμο κοριτσάκι" που θέλει τον άντρα πασπαρτού για όλα.
6. Επίσης, δεν μυρίζω τα νύχια μου για να καταλάβω τι έχει η γυναίκα στο μυαλό της όταν κατεβάζει τα μούτρα. Αν έχει κάτι να το πει. Βεβαίως δεν γίνομαι απαιτητικός σε τέτοιες καταστάσεις. Αν περιμένει να το βρω εγώ το λάθος, έχει καλώς, όμως για να διορθωθεί αυτό απαιτείται και η δικιά της συμμετοχή.
7. Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν διότι, εφ' όσον ανοίγεσαι, στους αναγνώστες, σε αυτό το ζήτημα, μου φαίνεται ωραίο, ως αναγνώστης, να κάνω και εγώ το ίδιο (είπα "μου φαίνεται", όχι είναι).
M.P.Desfa

kats-woman είπε...

Από τις σπουδαιότερες απαντήσεις που έχω πάρει σε κείμενό μου.
1. Ναι. Απορρίπτεσαι παμψηφεί μετά πολλών επαίνων.
2. Σωστά μιλάς. Ξέχασα να αναφέρω τις αυτονόητες. Εδώ θα συμφωνούσε και η Εύα.
3. Δούλεψέ το, αν και δε νομίζω ότι είναι σοβαρό.
4. Χεσμένη την έχουμε την ευγένεια, άμα λείπει το φιλότιμο.
5. Δεν είμαι αδύναμο κοριτσάκι, δε ζήτησα προστασία από κανέναν ιππότη. Απλά έλεος με τα αδύναμα αγοράκια.
6. Σωστά μιλάς.
7. Ψοφάω για απαντήσεις. Η μούγγα κρύβει ενοχές.

Visidiotas Films είπε...

MOLIS VRO KATALILO THA SAS IDIOPIOISO!!! (an kai ligo diskolo...)

Ego exo aporifthei pro poloy, oytos i allos eimai 1.78 xoris takoynia! A! Kai to "Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα αντέξει όλα αυτά, ας χτυπήσει την πόρτα. Αν πάλι ψάχνει το κορίτσι της διπλανής πόρτας, να χτυπήσει τη διπλανή πόρτα." einai oti pio komiko exei paraxthei ta teleftea xronia apo gineka! TE SPA! STO THEMA MAS!

1) Na vgalete ta takoynia... kai tha anafertho se diloseis ypsolon prosopon! http://www.youtube.com/watch?v=RtERxpF7lng

2)Kai meta sou leei oti oi ginekes endiaferonte gia ta aisthimata... H MALON kai meta lete gia toys andres pou koitane goemenes!

3) Edo kala ta lete... alla...

4) Apo to mia na porevete na einai kai me melon na doylevei kai poli... kai meta na ton apatisete giati sas paramelei! Kai ama asxolite toso me ti doylia toy kati de toy paei kala psixologika kai to ypokathista! Ergasiotherapia... rotiste kai tin Doc Lizaveta!

5) Ama einai kalitexniki fisi pos tha doylevei poli? Oi Kalitexnes einai genika remalia kata kanona... Afiste poy kai go exo (theoritika) kalitexnikes anisixies alla mia xara komplex exo... Kai ekei to idio me tin ergasiotherapia isxioi... Aloste kserete kanena mega kalitexni na itane kala? Oloi kapia peka eixane!

6)OK! Simfono... alla sto kentro tis athinas? Tetia psixanomalia???

7) Kai ama protimaei na akoyei moysiki sti tileorasi???

8) O monos tropos na ginei afto einai na mi dixnei oti tin agapaei... me apotelesma na apoktisei mia antriki sinesthimatiki aspida kai na ton apokalite anesthito - xontropetso - gaidouri ktl...

9) Gi'afto eiparxei kai to simvoleo simviosis! kai ta exete kala kai me tin eforia!

10)Blepe 9)

11) Blepe 9)

12) Nai.. os pros ti gineka toy... oxi os pros to ti tha kanei to vradi... giati ama akyorothei i posi bafon kai peksimatos Pro metaksi andron (aplo xaraktiristiko paradigma) akironete to 13)

13) Vlepe 12)

14) Vlepe 4) + 5)

15) Edo tha anafertho pali se Video poy apodikniei oti kai i megaliteres ilikia mporei na einai xavaledes... http://www.youtube.com/watch?v=l5I8Xg9-MvU kai na paratiriso oti i elipsi sovarotita se mi sovara themata epireazei kai tin antimetopisi sovaron thematon...

16) Eiparxei lisi! Na kanonizete na girnaei panta defteros o Antras!!!

17) Diladi thete ena sa to Vamvakari! na einai kai magas na sas leei kai ta matoklada soy laboyn... Lathos epoxi moy kaete poy zite kai seis!

Kata ta alla... Ante... kali tixi... tha sa estelna kai gia mena mia agelia... alla... moni apetisi pou exo ego einai na tis kano, na mou kanei kai ... na me anexete... Opote.. afisteto... exei o theos... (emeis den exoyme!)

Meta timis
Vasilios P. Vidiniotis

IonnKorr είπε...

xa..xa..
Εγώ, εκτός από αυτά που ζητάς, που τα ικανοποιώ απόλυτα, έχω άλλα δυο προσόντα.
1) είμαι ένας λογικός πρόεδρος του Συλλόγου Μουρλών
2) είμαι και παντρεμένος

Φαντάζομαι ότι δεν θα με απορρίψεις.

Υ.Γ. Επειδή, μπορείς να κολλάς στο τελευταίο προσόν μου, γι αυτό σου επισυνάπτω την πρόθεσή μου να γίνω μουσουλμάνος (καταλαβαίνεις σε τι θυσίες θα υποβληθώ εγώ για σένα, άθεος ων)
χα..χα..
Περιμένω ανακοίνωση ημέρας, ώρας και εκκλησίας (ε... τεμένους, ήθελα να πω) προκειμένου να ενοικιάσω την σχετική γαμήλια μερσεντέ!!!

kats-woman είπε...

Σαν καλός μουσουλμάνος, θα κάνετε περιτομή. Θα φωνάξω εγώ τον μπαρμπέρη το Χασάν απ' τα χωριά μου που κάνει και σουνέτια, καθόλου δε θα πονέσει. Μόνο που, τώρα τελευταία γέρασε και δε βλέπει καλά και μπορεί να του ξεφύγει λίγο το χέρι και να κόψει παραπάνω.

IonnKorr είπε...

xa..xa..
Είπαμε να γίνω γαμπρός όχι ευνούχος!!!!!!!! χα..χα..

Unknown είπε...

Διαθέτω όλα αυτά που ζητάτε, έχετε όλα αυτά που ζητάω. Τι κρίμα να είστε αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας μου!!! (ίσως η πολυετής περιπλάνηση στην έρημο της αντίληψής μου, με κάνει να βλέπω κείμενα από ανθρώπους που -υπό κανονικές συνθήκες- "δεν υπάρχουν". Αν αρχίσω δε, να ακούω και την φωνή σας, θα νιώσω σίγουρα σαν την Ζαν Ντ' Αρκ και τότε θα μου χρειαστεί το άσπρο το πουκαμισάκι που κουμπώνει από πίσω).

Απελπίζομαι καμιά φορά, αντιλαμβανόμενος πόσο καιρό έχω χάσει κτυπώντας τις "διπλανές πόρτες", μόνο και μόνο από ευγένεια. Μα τι λέω; Έχω ψάξει σχεδόν όλο τον πύργο Αθηνών πόρτα πόρτα (ακόμα και στην πόρτα της ταράτσας χτύπησα, μα του κάκου). Και ο καιρός περνάει και εγώ όλο και πιο ψιλιασμένος γίνομαι ότι κάποιος με παρακολουθεί και γελάει.

Και ξαφνικά, εκεί που κάθομαι στα σκαλοπάτια και προσπαθώ να αποδεχτώ την μοίρα μου -δεν είναι όλοι για όλα- βλέπω μια "πικρή αγγελία" να ομορφαίνει το οπτικό μου πεδίο! Κοιτάζω αριστερά... κοιτάζω δεξιά... κανείς. Πάνω... κανείς. Δεν μπορεί ρε πούστη μου, κάπου κρυμμένος είναι αυτός ο Μέρφυ και περιμένει την αντίδρασή μου για να λιώσει στο γέλιο και αυτός και οι φίλοι του και να εισπράξει και τα φράγκα από τα στοιχήματα. Αλλά ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον λωποδύτη! Ή κάπως έτσι.

Όμως δε με ξέρεις καλά εμένα. θα στην φέρω πισώπλατα και δεν θα της στείλω βιογραφικό, όσο και αν το θέλω, για να πάθεις την πλάκα σου και εσύ και όλοι εκεί πέρα που γελάτε με την πάρτη μου. Θα καταδικάσω τον εαυτό μου στην μοναξιά, μέχρι να σκάσεις ή να βαρεθείς να ασχολείσαι μαζί μου για την καθημερινή σου διασκέδαση και να βρεις κανέναν άλλο να παίξεις.

Να κι εγώ! Καλά δεν του 'κανα, ε;

kats-woman είπε...

Αχ αυτά τα ορκισμένα μοναχικά αγόρια!
Κατά βάθος τα αγαπώ.