Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ, Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ


Τι περιμένει μια κοπέλα όλη την εβδομάδα; Όλο το μήνα; Όλο το χρόνο; Να βρεθεί σε ένα γάμο, μια βάφτιση, ένα κοινωνικό γεγονός βρε αδερφέ! Να βάλει τα καλά της, να φτιάξει τα μαλλιά της, να παστώσει το μούτρο της και να κάνει μια θεαματική εμφάνιση. Το Σάββατο είναι η μέρα που οι δύσμοιρες κομμώτριες δεν παίρνουν ανάσα. Παίρνει φωτιά η μασιά. Όλες θέλουν μπούκλες...
Τέσσερις μήνες περίμενε αυτή τη στιγμή. Τόσο σχεδόν κράτησε και το ψάξιμο στην αγορά για το κατάλληλο φόρεμα. Ε, με το περπάτημα που έριξε, έκαψε και μερικές θερμίδες παραπάνω κι έτσι κρατάει τη φόρμα της για τη μεγάλη στιγμή. Το φόρεμα το προμηθεύτηκε εδώ και δυο βδομάδες. Και σήμερα, επιτέλους, θα το βάλει. Σήμερα, που παντρεύεται η ξαδέρφη της. Εντυπωσιακότατο το φόρεμα, καλύτερο κι από νυφικό. Εννιά κατοστάρικα έσκασε. Καύλα. Εεεε... συγνώμη. Καβάλι. Καβάλι πάει στην εκκλησιά, καβάλι προσκυνάει, καβάλι πάει στο χορό, να τη θαμάξουν όλοι. Αχ! Μπας και καβαληθεί κι αυτή με την ευκαιρία... Χριστέ μου! Τι είναι αυτά που σκέφτεται! Το ξεχνάει αμέσως.
...Το προβάρει για άλλη μια φορά, μαζί με τα υπέροχα πέδιλα, που την κάνουν δώδεκα πόντους ψηλότερη. Ναι. Φτάνει σχεδόν στο 1.70. Έτσι δε θα χάνεται στο πλήθος.
Θα σηκωθεί πρωί πρωί. Έχει πολλά να κάνει. Βέβαια, η υπόθεση ψώνια, έχει λήξει. Αν και η υπόθεση ψώνιο, δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Όπως και να 'χει, τα τελείωσε όλα κι έτσι σήμερα είναι η μέρα του καλλωπισμού. Πρώτα θα φτιάξει μούρη. Όχι αγάπη μου! Δεν πρόκειται να κάνει εμφάνιση με μαύρους κύκλους, κουρασμένο βλέμμα και θαμπό δέρμα. Πίλινγκ, μασάζ, μάσκες, όλα τα καλούδια που θα της κάνουν τη μάπα φράπα. Μετά, το νυχάκι. Γαλλικό μανικούρ. Με στρασάκια, με σχεδιάκια και με άλλες πουτανιές. Όλο και κάποιος, βλέποντας τα υπέροχα, λαμπερά της δάχτυλα, θα σκεφτεί πόσο πολύ θα τους ταίριαζε ένα μονόπετρο. Μετά, θα γίνει το μαλλί. Μπούκλα ασφαλώς. Μήπως με την μπούκλα, προκύψει και καμιά τσιμπούκλα... Χριστέ μου! Τι είναι αυτά που σκέφτεται! Το ξεχνάει αμέσως.
...Και να είναι λίγο τραβηγμένα προς τα πάνω, έτσι, για το μεγαλοπρεπές της υπόθεσης. Το μακιγιάζ το αφήνουμε για το τέλος. Να μην ιδρώσει και χαλάσει το προσωπείο.
Μία ώρα πριν το γάμο. Είναι έτοιμη, φτιαγμένη, ντυμένη, λουσμένη στα γκλίτερ και στα αρώματα, καλά ε, ούτε η νύφη θα είναι τόσο αστραφτερή. Όλο και κάποιον θα θαμπώσει αυτή η λάμψη. Α, ναι. Τώρα που έγινε θεά, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγει και μερικές φωτογραφίες, να τις βάλει στο φέισμπουκ. Ευκαιρία είναι. Πότε θα έχει ξανά τέτοια παραπλανητική μεταμόρφωση; Όλο και κάποιος θα εντυπωσιαστεί βλέποντάς την. Και πού ξέρεις, μπορεί να προκύψει και καμιά γνωριμία της προκοπής. Γιατί μέχρι τώρα, όλο αυτοί που, για λόγους ευνόητους, δεν τους μιλάνε οι άλλες ασχολούνται μαζί της. Μία κοντινή, να φαίνεται το μακιγιάζ, μία από αυτή τη γωνία να φαίνεται πώς πέφτουν οι μπούκλες στην πλάτη, μία από την άλλη γωνία, με ύφος σοφιστικέ και το χέρι στο πηγούνι. Να φαίνεται και το γαλλικό το νύχι. Και το δαχτυλίδι που είναι ασορτί με το σκουλαρίκι. Και μία καθιστή, να σηκώσει και λίγο το φόρεμα, να δείξει λίγο πόδι. Να φαίνεται και το πέδιλο. Και άντε πάμε, αργήσαμε.
Διάολε! Τι γίνεται εδώ; Δεν μπορεί να είναι όλες ίδιες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ. Ποιος θα γυρίσει να την κοιτάξει όταν όλες γύρω του είναι πιστά αντίγραφά της; Τις φαντάζεσαι όλες αυτές να σηκωθούν να χορέψουν; Αυτός που θα τις δει, θα νομίζει ότι είναι από το ίδιο συγκρότημα. Το Λύκειο Ελληνίδων σε χορούς του σύγχρονου γάμου. Όλες με εντυπωσιακά πανάκριβα φορέματα, να ισορροπούν με ακροβατική μαεστρία πάνω στα ψηλοτάκουνα πέδιλα, με γαλλικό μανικούρ, απαστράπτον μακιγιάζ και ΜΠΟΥΚΛΕΣ. Γέμισε η εκκλησία μπούκλες.
Να δεις που από αύριο και το φέισμπουκ θα γεμίσει μπούκλες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa
Έτσι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!