Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: Οι άρρωστοι του φέισμπουκ


Υποψιάζομαι ότι μπερδεύουν την ψηφιακή με την πραγματική ζωή τους. Δε λέω, μπορείς να κάνεις εξαιρετικές γνωριμίες εκεί μέσα, να βρεις άτομα που μπορείτε να κάνετε χωριό, να γνωρίσεις το σωστό το φίλο, ή και το μεγάλο έρωτα. Δεν είμαι αρνητική σε τίποτα. Από την άλλη όμως, μπορείς να συναντήσεις και την απόλυτη κουλαμάρα. Όσο αυξάνονταν οι άγνωστοι φίλοι μου, τόσο περισσότερα στοιχεία κουλαμάρας συναντούσα. Χωρίς να με ξέρουν, αφού ποτέ δεν είχαμε μιλήσει, έβγαζαν συμπεράσματα για μένα. Μέχρι και κακομαθημένη που τα βρήκα όλα έτοιμα και κάθομαι και παίζω με χαρακτήρισαν. Ούστ μωρή κουράδα, που έχεις και άποψη. Που αν έχεις κάνει τα μισά από αυτά που έκανα, ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν, θα κάτσω να με χέσεις. Αυτός και άλλοι σαν αυτόν, ξεκινούν με όρεξη για γνωριμία, σε βομβαρδίζουν τον πρώτο καιρό στα like, δε χάνουν ευκαιρία να σου λένε καλημέρες ή ό,τι άλλο μπορούν για να τους προσέξεις κι αν δεν τους προσέξεις αρκετά, σε διαγράφουν. Χέστηκες; Έκανα ένα ψαχούλεμα στο προφίλ μου και σε όσα έγιναν το τελευταίο τρίμηνο. Εντόπισα καμιά δεκαριά περιπτώσεις που ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.
Άλλη περίπτωση κουλαμάρας είναι κάποιες γυναίκες που ήρθαν να με γνωρίσουν και να μου ανοίξουν την ψυχή τους. Χωρίς να γράφει πουθενά ότι είμαι εδώ για να ακούσω τον πόνο τους. Προφανώς είδαν το "η κατσγούμαν συμβουλεύει" και θεώρησαν ότι κάνω αυτή τη δουλειά. Βέβαια, ως ζυγός, ευχαρίστως ακούω το συνάνθρωπο και προσπαθώ να βοηθήσω. Αλλά έχουμε και έναν Κρόνο πάνω απ' το κεφάλι μας αυτόν τον καιρό. Που επιμένει να μου δίνει χειρότερα προβλήματα από αυτά που έχουν οι άλλοι. Κι από την άλλη, δεν είμαι και ίδρυμα. Θυμάμαι περίπτωση νεαράς που είχε κολλήσει πάνω μου πριν από κάνα μήνα. Μηνύματα, σχόλια, όπου κι αν γυρνούσα, πάνω της έπεφτα. Αλλά τελευταία, δεν είχα νέα της. Μόλις διαπίστωσα ότι με διέγραψε και με μπλόκαρε. Τι καημός! Τι ισχυρό πλήγμα! Τι βαθιά πληγή!
Όταν έγραψα τους πέφτουλες, περίμενα ότι θα γίνουν διαγραφές. Από τους πέφτουλες. Έγιναν. Και έγιναν κι από τους επίδοξους πέφτουλες που η ψυχρότητά μου δεν τους έδωσε περιθώρια να προχωρήσουν. Ε, ναι αγάπη μου. Τι να σου πω όταν έρχεσαι και με ρωτάς από πού είμαι και με τι ασχολούμαι; Τα γράφω όλα στο προφίλ μου κι αν δε ρωτήσεις κάτι πρωτότυπο, δεν έχω λόγο να ασχοληθώ μαζί σου. Παράλληλα, με προσέγγισαν καινούργιοι φίλοι για να βγάλουν τη χολή τους και τα κόμπλεξ τους. Ο τοίχος μου είχε γίνει αποδέκτης προσβλητικών σχολίων του κάθε παπάρα που με χαρακτήριζε αγάμητη, ανοργασμική και άλλα τέτοια. Αν του καθόμουν -που ήξερε κι ο ίδιος ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση- θα με αποκαλούσε πουτάνα, γαμιόλα... Έτσι γίνεται πάντα μ' αυτούς τους τύπους. Δεν προλάβαινα να διαγράφω. Αλλά κάτι μου λέει ότι ορισμένοι έχουν επιστρέψει. Ως άλλοι. Κάποια ψεύτικα προφίλ χωρίς φίλους, που τα δέχομαι, αλλά δεν έκατσα ποτέ να τα ψάξω. Κι άντε να βγάλω άκρη τώρα με τόσους που μάζεψα.

Έχω διαγράψει πολύ κόσμο. Όποιον με προσέβαλε και δε σεβάστηκε τον τοίχο - σπίτι μου, τον έστειλα από κει που ήρθε. Αλλά παρατηρώ ότι κάποιοι διαγράφουν αβέρτα. Κάθονται και παρακολουθούν τους εικονικούς τους φίλους και τους ανακυκλώνουν διαρκώς. Σε κάποια φάση σε διαγράφουν και μετά από λίγο καιρό σου ξαναστέλνουν αίτημα φιλίας. Αν έχετε ανταλλάξει και μια καλημέρα από πριν, σου ρίχνει και μια δικαιολογία τύπου "διέγραψα το προφίλ μου και όταν επέστρεψα έλειπαν επαφές" και άλλες τέτοιες πίπες. Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα ενδιαφέρονται και παίζουν με τις φεϊσμπουκικές επαφές τους. Το θεωρώ βαριά αρρώστια.
Και κλείνω με την υπερπερίπτωση. Άντε να σε διαγράψουν οι άγνωστοι - άρρωστοι που σε προσεγγίζουν και μετά το μετανιώνουν, να πω, γάμα το, μια ασθένεια είναι. Όταν στις επαφές σου υπάρχει φίλος κανονικός από τα παλιά που μέσα από σένα έχει προσεγγίσει καμιά τριανταριά ακόμη άτομα, τους πούλησε ξυπνηλίκι, σου έριξε θάψιμο (όπως έμαθες αργότερα) προφανώς για να μη σε πιστέψουν στην περίπτωση που θα διαψεύσεις τις πίπες που λέει για τη δήθεν επαγγελματική του επιτυχία, τον οποίο όλο και θα ξανασυναντήσεις κάποια στιγμή και στο μέλλον, αφού δεν έχουν διακοπεί η σχέσεις του με την οικογένειά σου, και σου ρίχνει μια διαγραφή την ώρα που διαγράφει και τη φίλη σου που δεν ανταποκρίνεται στο εξυπνακίστικο φλερτ του, μιλάμε για ιδιαίτερα σοβαρή πάθηση που χρήζει νοσηλείας.
Όλοι αυτοί, μήπως θα ήταν εύκολο να μη με πλησιάζουν; Προτιμώ στους φίλους μου ανθρώπους με διάθεση για παιχνίδι, ανταλλαγή απόψεων, ακόμα και συγκρούσεις, αν υπάρχει λόγος. Αλλά έλεος, αν είναι τόσο ψυχωτικοί που αρέσκονται στο να παίζουν με τις επαφές τους, προτείνω να παίξουν με το πουλί τους. Θα ξεχαρμανιάσουν καλύτερα.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναντια...ολα τα κειμενα σου γαμανε....πες ταααααααα........πες κι'αλλαααααα.....

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω... ελεγα για μενα... αλλα... ηπαρχουν και ΠΟΛΥ χιροτερα...

Ανώνυμος είπε...

Ελα να σου πω....κοτζαμ γυναικα με κατι α....δια ΝΑΑΑΑΑ,πού έπιασες τη ζωή απο το μαλλί,καθεσαι και ασχολεισαι με ανώμαλους ψυχάκηδες?!?!
Πάμε παρακάτω.....ξεκόλλα λέμε..:-)

Marina είπε...

Εχει μεγάλη΄πλάκα ο τρόπος που γράφεις. Μου αρέσει που τα χώνεις. Ιδιαίτερα το φατσαμπόύκι το βρίσκω βαρετό πλέον, παρόλλο που στην αρχή είχα κολλήσει.. όχι με τους παπάρες που δεν ήξερα και που δεν με ένοιαζε να μάθω..όχι. Μου άρεσαν τα applications, αυτα τα τεστάκια και βέβαια τα παιχνίδια που διέθετε..
Υποτίθεται ότι έχω καμμιά 100 φίλους απο τους οποίους έχω συναντήσει 2. ΚΑι δεν προχώρησα καμμία απο τις 2 γνωριμίες..


τελικά όλα αυτά τα εικονικά κολλήματα..έχουν κάτι το νευρωτικό