Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΙ)






Ε όχι κύριε υπουργέ της προστασίας! Αυτό που σχεδιάζετε είναι απαράδεκτο! Άντε εντάξει, να δεχτώ να βλέπω αστυνομικό με τα διακριτικά του, άντε να ανεχτώ την πρόθεσή σας να εξαταστεί ο τραυματισμός της διαδηλώτριας από ξένοιστο καβαλάρη της ομάδας Δ, Ε, Ζ, Η... δε θυμάμαι ποια ακριβώς. Αλλά το να ρίχνετε νερό με τη μάνικα ή χρωματοσφαίρες αντί για δακρυγόνα, Ε ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ!
Αμάν έκανε να κλάψει λίγο το μάτι μου. Να νιώσω μια συγκίνηση κι εγώ η αναίσθητη γουρούνα! Κατέβαινα στις συγκεντρώσεις με την ελπίδα να τρέξει το δάκρυ στο ρόδινο μάγουλό μου. Και τώρα μου τα χαλάς; Ε όχι! Με πνίγει το δίκιο και το καταγγέλω!
Ευτυχώς δηλαδή που έχουμε τα σκουπίδια και μπορούμε να παίρνουμε τις τζούρες μας και να γεμίζουν τα πνευμόνια μας μπόχα και δυσωδία. Αριστούργημα η εικόνα. Υπάρχει σχήμα και χρώμα σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Υπάρχει ομορφιά. Λειτουργούν οι αισθήσεις. Απορώ πάντως με τον κόσμο. Αφού βλέπεις κυρά μου, το πεζοδρόμιο δε χωράει άλλα, έχουν σκαρφαλώσει οι σακούλες στον τοίχο, ο δρόμος έχει κλείσει και δε χωράει ούτε δίκυκλο να περάσει, τι τη ρίχνεις τη σακούλα με τα σκουπίδια; Τι θα πάθεις αν την αφήσεις στο μπαλκόνι σου για λίγες μέρες; Χειμώνας είναι. Δε θα μαζευτούν σκουλήκια. Δε θα σου βρωμίσει. Και δε βγαίνεις και στο μπαλκόνι σου μωρή προκομμένη! Το μπαλκόνι είναι το σπίτι μας όμως, ενώ η γωνία έξω από το σπίτι μας, δε μας ανήκει, δεν τη βλέπουμε, δεν τη μυρίζουμε, δεν τη ζούμε. Η εικόνα της Αθήνας, μόνο πολιτισμό δε δείχνει. Οι φωτογραφίες είναι από το πολιτισμένο Κολωνάκι. Εκεί όπου οι νοικοκυρές έχουν ψηλά τις μύτες, που όλες έχουν σπίτια που λάμπουν κι όλα τα μαγαζιά, είναι εξίσου λαμπερά.
Βρε ουστ κοπρίτες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O αστυνομικός τρόπος αντιμετώπισης της επετείου φανερώνει αν όχι την μόνη, πάντως την πιο ουσιώδη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: οι συμπαθούντες το ΠΑΣΟΚ θα χαρακτήριζαν την διαφορά αυτή «αποτελεσματικότητα»,οι αντιπαθούντες θα την χαρακτήριζαν «απενοχοποίηση».Διαλέγεις και παίρνεις. Ό,τι να διαλέξεις και να πάρεις μην κάνεις όμως το λάθος να θεωρήσεις ότι αυτή η same difference περιορίζεται μόνο στα της καταστολής (αν πρόκειται για κυβέρνηση ΝΔ) ή της τήρησης της τάξης (αν πρόκειται για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), αφού επεκτείνεται και στα των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών σχέσεων, της φορολογικής πολιτικής κλπ. Υπό μία έννοια το ΠΑΣΟΚ είναι το ιδανικό κόμμα (ή αν θες κίνημα) για να μας κυβερνά, αφού μας κυβερνά με τον δεξιό τρόπο που θέλουμε, ονοματίζοντας τον με τον αριστερό τρόπο που θέλουμε.Κατάντια;

kats-woman είπε...

Εγώ βλέπω ότι και οι συμπαθούντες το ΠΑΣΟΚ, είναι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση. Σε παραπέμπω σε άρθρο σε πασοκοφόρουμ που μόλις διάβασα.
http://ekinissi.forumotion.net/forum-f17/topic-t246.htm