Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ


Είμαι σε αναμονή όπως όλοι. Όπως μας έχουν προϊδεάσει τα ΜΜΕ. Ευτυχώς δεν έχω τηλεόραση να παρακολουθώ το παραλήρημα και να ταράζομαι. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, εκνευρίζομαι είναι ο σωστός όρος. Σε μένα τουλάχιστον, δεν πιάνει το κόλπο. Είναι οι μέρες που τα ΜΜΕ, ωσάν αρπακτικά, περιμένουν να βρουν τροφή στις μεγαλειώδεις καταστροφές που ελπίζουν να συμβούν. Δεν ξέρω γιατί πετούσε πάνω από τα Εξάρχεια και τι σκατά κατέγραφε στις δύο η ώρα τη νύχτα το γαμημένο τους ελικόπτερο. Να υποθέσω ότι ήλπιζε να καεί το πολυτεχνείο μέσα στη νύχτα και να καταγράψει το γεγονός;
Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα είναι γεμάτη εύφλεκτα υλικά αυτές τις μέρες. Δέκα χιλιάδες μπάτσοι και (υπολογίζω) δέκα χιλιάδες τόνοι σκουπίδια. Αν πάρουν φωτιά, κάηκε η γούνα μας. Ευτυχώς είναι και η βροχή που θα τη σβήσει.
Όλοι, ΜΜΕ και αστυνομία δηλαδή, έχουν τις έγκυρες πληροφορίες τους για σχεδιαζόμενα επεισόδια από αντιεξουσιαστές, τους οποίους μάλιστα χρηματοδοτούν διάφορες λέρες που είναι χωμένες στις φυλακές, για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Κι εμείς δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτοί που διεκδικούν με αγώνες μια καλύτερη κοινωνία, λειτουργούν μ' αυτόν τον τρόπο. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος, είναι σε θέση να καταλάβει ποιοι είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν ποιους, για να παρέχεται άρτος και θέαμα στο τηλεοπτικό κοινό. Τους είδαμε και πέρυσι άλλωστε τους κουκουλοφόρους.
Και αφού έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο κι έχουν αδειάσει το κέντρο, μπορούν να εγκατασταθούν και να καταγράψουν με ευκολία το θέατρο που θα στηθεί. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος που θα πάει στις συγκεντρώσεις, θα θέλει απλά να διαμαρτυρηθεί. Για όσα έγιναν και για όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν ενώ δε θα έπρεπε. Δεν είναι τρομοκράτες.Δεν είναι καν χούλιγκανς. Πολίτες είναι. Και ξέρουν για ποιο λόγο αγωνίζονται. Αλλού είναι η τρομοκρατία. Είναι αυτή που θα κάνει τόσο κόσμο να φοβάται να πλησιάσει στο κέντρο. Ήδη μου το έχουν πει πολλοί. Εγώ όμως, δε θα μετακομίσω. Θα πηγαίνω στο σπίτι μου, στην καρδιά της εμπόλεμης ζώνης, όπως κάθε μέρα. Μπορεί να νιώσω καμιά συγκίνηση από τα δακρυγόνα, αλλά είμαι σίγουρη, ότι κανένας συνειδητοποιημένος αντιεξουσιαστής δε θα βρεθεί στο δρόμο μου να λεηλατεί οτιδήποτε. Κι ελπίζω τα αρπακτικά των ΜΜΕ να φύγουν με άδεια χέρια από τις συγκεντρώσεις.
Για οτιδήποτε νεότερο από το μέτωπο, κυκλοφορώ (και δεν οπλοφορώ) στη Ζωοδόχου Πηγής.
(Βοήθειά μας)...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα μμε έχουν εκπαιδεύσει τους πεθαμένους τηλεθεατές τους,και φέτος για ακόμη μια φορά θα τους βάλουν να πιπιλίσουν την ίδια καραμέλα όταν η περίσταση το απαιτήσει(σαν τις ύαινες περιμένουν οι ευαγγελάτοι..): για την περιουσία του κοσμάκη που καταστρέφουν οι κουκουλοφόροι. Λες και οι τράπεζες, οι αλυσίδες και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις ανήκουν σε κανένα "μικρομεσαίο φουκαρά". Ένα περίπτερο πχ μπορεί να κάηκε μια φορά στην ΑΣΟΕΕ ή στη Στουρνάρη. Αλλά αν του το προβάλλεις του πεθαμένου 3.000 φορές θα μάθει να ταυτίζεται με τον "φουκαριάρη" τον περιπτερά. Άσχετα που παλιά ο περιπτεράς ήταν ο ρουφιάνος της γειτονιάς και σήμερα είναι ο νέος της κλαμμένης γενιάς των 700 ευρώ.