Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Top knot κι απάνω τούρλα


Εντάξει. Κι εγώ έχω έναν εντυπωσιακό κότσο ψηλά στο κεφάλι σήμερα. Κι έχω κάνει τα πιο εκκεντρικά χτενίσματα. Κάνω κι αυτό το στριφτό με την τουφίτσα να κρέμεται. Έχω φορέσει και λουλούδια και φιόγκους. Και τι δεν έχω βάλει στο κεφάλι μου. Αλλά τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ ότι έχω μείνει πίσω. Δεν έχω υιοθετήσει το στυλάκι Τάρας Μπούλμπα μετά από άγρια μάχη ή σούμο μετά από σκληρή πάλη. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα κεφάλια που κυκλοφορούν σ' αυτήν την κατάσταση -και είναι πάααααρα πολλά- μόνο γέλιο προκαλούν, κυρίως στους άντρες. Και προτιμώ το γέλιο να μην το προκαλώ με αυτόν τον τρόπο.
Βγήκαν, που λες, στις πασαρέλες οι κότσοι που φτάνουν στον όγδοο όροφο, μπήκαμε και στο πνεύμα του μαύρου κύκνου, και όλες ακολουθήσαμε σαν τα πρόβατα. Εγώ, να σου πω, το έκανα κι από πριν, γιατί έχω κάτι κορυφές που άμα κάνω να τραβήξω πίσω τα μαλλιά, γυρνάνε ανάποδα και πονάει το κεφάλι μου, οπότε πάντα τα μάζευα ψηλά.
Ψηλά, είμαι και ψηλή, δε λέει. Η αλήθεια είναι ότι όταν είναι το μαλλί σηκωμένο, βρίσκει όταν περνάω κάτω από δέντρα ή σε περάσματα που πρέπει να σκύψω. Κι αναρωτιέμαι, αυτές που σηκώνουν τον κότσο τουλάχιστον μισό μέτρο, χωράνε να περάσουν απ' την πόρτα; Μου θυμίζουν στα τέλη του '80, εκείνη τη μόδα με τα λοφία, που δεν μπορούσες να περάσεις κάτω από μπαλκόνι. Σου χαλούσε το χτένισμα.
Το πιο εντυπωσιακό μ' αυτό το χτένισμα είναι ότι πρέπει να δείχνει ατημέλητο. Όσο πιο ξεμαλλιασμένος είναι ο κότσος (είπαμε, σούμο μετά από πάλη) τόσο πιο μοδάτος. Άμα πεις να βάλεις χτένα για να τραβήξεις πάνω το μαλλί, είσαι ντεμοντέ, συντηρητική, μπανάλ και ξεπερασμένη. Πρέπει να έχεις το στυλάκι "τρεις μέρες τώρα κοιμάμαι και ξυπνάω κι ούτε στον καθρέφτη προλαβαίνω να κοιταχτώ, η πολυάσχολη".
Σκέφτομαι να το τολμήσω. Όχι τίποτα, για να μάθουνε αυτές που περνιούνται για μοδάτες πώς είναι το σωστό ξεμαλλιασμένο. Με τόσο μαλλί και τέτοια άγρια τρίχα που έχω, άμα πω να το στρίψω, δε θα μπορεί να πέσει. Άσε που είναι πανεύκολο να πετύχω ξεμάλλιασμα τύπου "με τίναξε το ρεύμα και ευτυχώς, το μαλλί ήταν η μόνη παρενέργεια".
Τέλος. Το αποφάσισα. Θα το τολμήσω. Θα σε κάνω μαρή φασιονίστα να βλέπεις το μαλλί σου και να σε πιάνει νύστα.

2 σχόλια:

kstinion είπε...

gia na katalavo to malli pou ennoeis einai san ths amy whinehouse?

kats-woman είπε...

Όχι, είναι σαν αυτό της φωτογραφίας, αλλά πιο σηκωμένο και πιο ξεμαλλιασμένο.