Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η οθόνη - φερετζές


geia...ti kaneis…apo pou eisai…me ti asxoleisai…eisai poli omorfi!!!!!!!
thelo na se gnoriso…pare thl…69463….
geia…enoxlo???????
goustaro na se gamiso…psinese???????
eisai trelo mounaki
eisai gia glipsimo……
Αυτά και άλλα έξυπνα, πάντα σε άψογα γκρίκλις, είναι μηνύματα που λαμβάνουν γυναίκες στα ίνμποξ τους από άτομα τα οποία ψάχνουν απεγνωσμένα μια τρύπα να αδειάσουν το περιεχόμενο των όρχεών τους, το οποίο ενδεχομένως έχει συσσωρευτεί και το βάρος του είναι ασήκωτο.
Στην πρώτη περίπτωση, δεν πιστεύω να είναι πολλές αυτές που θα απαντήσουν στον καταιγισμό ερωτήσεων. Εκτός κι αν πεθαίνουν από πλήξη και μοναξιά, οπότε μια βαρετή συζήτηση είναι προτιμότερη.
Στη δεύτερη, θα πάρουν τηλέφωνο το μαλακοπέφτουλα μόνο αν πεθαίνουν και πάλι από πλήξη και μοναξιά και δεν έχουν μιλήσει τον τελευταίο μήνα ούτε με τον περιπτερά.
Στην τρίτη περίπτωση, για να κάνει ο άλλος αυτήν την ερώτηση, σημαίνει ότι έχει φτάσει ή στην αυτογνωσία ή του έχουν πει πολλές φορές ότι ενοχλεί και ζει με αυτό το άγχος. Όπως και να ‘χει, θα ενοχλήσει, οπότε δεν το ρισκάρεις.
Στις άλλες τρεις περιπτώσεις, δεν έχω λόγια. Μένω άφωνη από την ευθύτητα και την ειλικρίνεια αυτών των ανθρώπων. Βέβαια, άμα πάρει απάντηση ο γαμηκοπέφτουλας, σημαίνει ότι η γκόμενα ψάχνει το ίδιο και δεν το κρύβει.
Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε ένα μήνυμα που το στέλνουν με κόπι πέιστ σε καμιά πενηνταριά ίνμποξ την ημέρα και ό,τι πιάσει το δίχτυ.
Αυτοί οι τύποι έχουν βρει τη χαρά τους με το ίντερνετ. Στην πραγματική τους ζωή, αν είναι θαρραλέοι, άντε να πλησίαζαν δυο τρεις γυναίκες ημερησίως, αν έβγαιναν και τις συναντούσαν σε κάνα μπαρ. Για να κάνουν και το χουβαρνταλίκι τους και να δείξουν το κιμπαρλίκι τους, θα κερνούσαν κι ένα ποτό. Είναι ασύμφορος τρόπος προσέγγισης και με λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.
Μιλάμε για τις τρεις πρώτες περιπτώσεις. Γιατί δε νομίζω να πλησιάζει κανείς γυναίκα έξω, λέγοντάς της στην ψύχρα ότι θέλει να τη γαμήσει. Θέλει, αλλά δεν το λέει. Θα κρατήσει τους τύπους.
Επομένως, το ίντερνετ βοήθησε τους άντρες, που έπαψαν να είναι κυνηγοί, να πλησιάσουν το θήραμα πιο εύκολα, πίσω από την οθόνη τους. Τους βοήθησε να αφήσουν και τα προσχήματα, να αποφύγουν τα περιττά έξοδα, τις εξόδους και τις περιττές συζητήσεις για τον καιρό και άλλα βαρετά θέματα. Με την οθόνη για φερετζέ, μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό: «Θέλω να σε γαμήσω». Όλη η αλήθεια με την πρώτη επαφή.
Αυτά γίνονται στη μια περίπτωση. Έχουμε και την άλλη:
«Καλημέρα, γλυκιά μου! <3» (+like)
«Αγαπημένη μου, μια όμορφη μέρα να έχεις! <3» (+like)
«Πόσο τυχερή είμαι που σε έχω φίλη! <3» (+like)
«Σ’ ευχαριστώ, αγαπούλα, να είσαι πάντα καλά! <3» (+like)
Μετά από τόση αγαπούλα, με πιάνει αναγούλα, γιατί δεν είναι δύσκολο πίσω από το φερετζέ, το ίδιο άτομο να σε αποκαλέσει τσούλα. Χτίζουν προφίλ δημοσιοσχετίστικο, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Κάποιοι για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Κι εμένα, αυτός είναι ο σκοπός μου, αλλά χωρίς σαλιάρισμα. Κάποιοι το κάνουν απλώς για να νιώθουν πως βρίσκονται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, γεμάτο καρδούλες, γιρλάντες και θαυμαστικά.
Να μην ξεχάσω και τους κακιασμένους. Στον έξω κόσμο, ποιος θα μπορούσε στα καλά καθούμενα, εκεί που δε σε ξέρει, να σε κριτικάρει, να σε ειρωνευτεί, να σου χωθεί, να σε βρίσει, έτσι για να νιώσει καλύτερα; Κανείς. Ενώ πίσω από το φερετζέ, μπορεί άνετα να ξεφορτωθεί πάνω σου τα σκατά που κουβαλάει στην ψυχή του.
Λες μια μαλακία, μπαίνουν φίλοι, λένε τις δικές τους, γίνεται χαβαλές, το ανακαλύπτει ο σκατοφόρος και τσουπ! σου κουβαλιέται από το πουθενά να ρίξει την εξυπνάδα του. Αν βρισκόταν κάπου έξω και άκουγε την ίδια συζήτηση στο διπλανό τραπέζι, θα έκανε την πάπια, η κότα. Και κανείς δε θα τον είχε προσέξει. Ενώ πίσω από το φερετζέ, μπορεί να πεταχτεί σαν την τσουτσού για να πουλήσει πνεύμα και να νιώσει ξεχωριστός.
Είπα να αποφύγω αυτό το θέμα και να μην ξαναγράψω για κάνα χρόνο. Αλλά δεν κρατήθηκα. Λίγο μια σχετική συζήτηση με φίλη, λίγο τα σχόλια σε φιλικό τοίχο που είδα χτες, μπήκα ξανά στη διαδικασία. Έτσι, για να επιβεβαιώσω το πόσο σπουδαία υπόθεση είναι το να κινείσαι με φερετζέ. Δε σε βλέπουν, οπότε μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Ή αυτός που θα ήθελες να είσαι. Σε κάθε περίπτωση, έχεις κάνει ψυχοθεραπεία ανώδυνα κι ανέξοδα. Άσε που, άμα είσαι τυχερός, μπορεί και να γαμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: