Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Save Apostolos!



Αν και τον άντρα τον θέλω αρχιδάτο, απεχθάνομαι την έντονη βαρβατίλα. Ίσως γι' αυτό πολλοί φίλοι μου είναι γκέι. Εξάλλου, η πείρα μου λέει ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Μια γυναίκα ή μια αδερφή μπορεί να έχουν πολλά παραπάνω καντάρια αρχίδια από ένα πολλά βαρύ κι ασήκωτο άντρα. 
Αυτό μου το βίτσιο με έκανε να βλέπω τον Γκλέτσο και να θέλω να ξεράσω. Σιχαινόμουν αυτή τη γιαλαντζί σκληράδα κι αυτό το ζορισμένο ζοριλίκι. Απορούσα με όσες τον έβρισκαν πολύ ωραίο άντρα. Χάλια τον βρίσκω. Και σαν ηθοποιό. Ίδιος πάντα. Αυτή η μονότονη αντρίλα που προκαλεί ανατριχίλα. Και ρίγος και τάση για εμετό.
Όταν έμαθα ότι κατεβαίνει για δήμαρχος, γέλασα. Άλλος ένας άνθρωπος του σταρ σύστεμ που αποφάσισε να το ρίξει στην πολιτική και με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πάνω απ' όλα αγαπάει τον τόπο του. Πρωτότυπο. 
Όταν έμαθα ότι εξελέγη, ξαναγέλασα. Σκέφτηκα πόσο πρόβατα είναι αυτοί που ψηφίζουν. Από την άλλη ένιωσα και μια ικανοποίηση, καθώς η δραματική τέχνη θα έχανε έναν από τους ατάλαντους που την κακοποιούν. 
Τόσο σκύλα υπήρξα. Κι όλα αυτά εξαιτίας μιας προκατάληψης. Εξαιτίας της απέχθειάς μου στην έντονη βαρβατίλα. Και, λίγους μήνες μετά, ήρθε ο δήμαρχος να μου αποδείξει πόσο άδικη ήμουν μαζί του. Έβαλε το συμφέρον των δημοτών του πάνω από το συμφέρον των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τα διόδια. Ε ναι λοιπόν. Εκτός από βαρβάτος, είναι και αρχιδάτος. Λάτρεψα. Σχεδόν καύλωσα. Και προτείνω να ολοκληρώσει το έργο του και με το ξήλωμα των διοδίων.
Κι αν είναι παράνομος, εγώ τον αγαπώ. Και τα διόδια είναι παράνομα αλλά κανείς δεν έχει συλλάβει αυτούς που θησαυρίζουν απ' αυτά. Η δε σύλληψή του έγινε, λέει, επειδή οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του. Όχι επειδή πήγε κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. 
Η υπόθεση αυτή μου θύμισε ένα ρεπορτάζ που είχα κάνει σε ξεχασμένο από το Θεό πομακοχώρι. Εκεί οι κάτοικοι έκαναν μόνοι τους έργα υποδομών, αφού καμιά πολιτεία δε νοιάστηκε για το αν υπάρχει πόσιμο νερό. Και, όταν πήγα εκεί, ήταν έτοιμοι να παρέμβουν μόνοι τους και στον επικίνδυνο δρόμο που οδηγεί στον κάτω μαχαλά. Επίσης κανένας εισαγγελέας δεν έκρινε πως οι ενέργειές τους ήταν παράνομες. Άλλωστε στη Ραγάδα δεν υπήρχαν διόδια.

1 σχόλιο:

ναυτιλος είπε...

τα εβαλε με το συστημα των παρανομων διοδιων,και δεν τα εχει βαλει αυτος μονο.το εχουν κανει κι αλλοι,ολοκληρη ομαδα είναι,καλα θα κανουν ολοι να τους ακολουθησουν γιατι επικαλουνται αρθρα του Συνταγματος κ ανεβαζουν τις μπαρες μονοι τους οσοι περνανε χωρις να πληρωσουν..στον αποστολο τώρα,υπαρχουν δημαρχοι τετοιου στυλ και στη θεσσαλονικη.Ενας μαλιστα,φιλος και ομοιδεατης απο παλιά ερχοταν μαζι μας σε αφισοκολησεις για να μας προστατευει.καποτε λοιπον εβαλε υποψηφιοτητα,εγω γελασα παντως γιατι θυμομουν τα παλια.βγηκε και απο τοτε βγαινει συνεχως για 4 η τετραετία απ την πρωτη κυριακη.ο δημος του ειναι υποδειγμα,εχει γεματα ταμεια,πεντακαθαρος και με πολλες πολιτιστικες εκδηλωσεις.Τι να πω για τον Γκλετσο τωρα; μερικοι δνε το δειχνουν,αλλα εχουν μεσα στα παντελονια τους υλικο.Αλλοι,απλως θεωρητικολογουν ως πολιτικα προσωπα και οχι σκετα προσωπα ταγμενα σε λειτουργημα οπως ειναι αυτο του δημαρχου!!