Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Καύλα είναι να βρίζω τον Καμίνη από δω και πέρα. Μαζί με όλους τους άλλους.


Δευτέρα πρωί, κανονίστε όλα τα καλά παιδάκια να βρεθούμε στο Πιτ στο Κολωνάκι για τον καφέ της παρηγοριάς. Ετοιμάζω από τώρα το μαύρο φόρεμα, τη μαύρη καμπαρντίνα, το μαύρο καλσόν, τη μαύρη γόβα, τη μαύρη πλερέζα, το μαύρο γάντι, το μαύρο βρακί, τα μαύρα γυαλιά, τους μαύρους κύκλους κάτω απ' τα μάτια... Είναι ο μόνος τρόπος να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε για το μαύρο που έριξε η Αθήνα στον Κακλαμάνη. Αχ! Μόνο η Κεντρική Μακεδονία ξέρει να ξεχωρίζει το καλό το πράμα. Είναι η παρηγοριά μας. Παρεμπιπτόντως, ο Πόντιος περιφερειάρχης λέγεται περιφερειαρχίδης;
Η Αθήνα δεν πίστεψε στον Καμίνη. Αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο που τον ψήφισαν μόνο οι κολλημένοι στο ΠΑΣΟΚ. Η Αθήνα είχε σιχαθεί τον Κακλαμάνη. Που τη ρήμαξε. Που είναι ό,τι χειρότερο υπήρξε ποτέ σε δήμαρχο.
Δε φαντάζομαι να πιστεύουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι βρήκαν τον ιδανικό υποψήφιο να διεκδικήσει τον πιο μεγάλο δήμο της χώρας. Δε φαντάζομαι να πιστεύουν ότι οι Αθηναίοι εμπιστεύονται τον Καμίνη για τη σωτηρία της πόλης τους. Τα πασόκια θα πρέπει να ευχαριστήσουν πρώτα τον Κακλαμάνη που ήταν τόσο μα τόσο ελεεινός και μετά τους αγανακτισμένους πολίτες. Να ευχαριστήσουν και την αριστερά και να της κάνουν κάθε μέρα σαράντα πίπες. Γιατί η αριστερά το έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα. Και για τον αριστερό, το δίλημμα ήταν τεράστιο. Έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στα σκατά του άθλιου δημάρχου και στα σκατά του ΠΑΣΟΚ. Ο αριστερός που ψήφισε Καμίνη δεν περιμένει και πολλά απ' αυτόν. Από την άλλη περίμενε πολλά από τον Κακλαμάνη. Περίμενε να τον δει να παίρνει φόρα και, καβάλα στο καλάμι του, να ορμάει για να γαμήσει το σύμπαν πατόκορφα.
Και να καταλάβουν αυτοί που πανηγυρίζουν για τη νίκη τους στο ΠΑΣΟΚ, ότι οι ψήφοι ήταν κατά του Κακλαμάνη και όχι υπέρ του Καμίνη. Και σίγουρα όχι υπέρ το ΠΑΣΟΚ. Και να βλέπουν και το ποσοστό της αποχής. Περισσότεροι από τους μισούς Αθηναίους απείχαν από τις εκλογές. Ακόμα χειρότερα στην περιφέρεια, όπου η αποχή ήταν μεγαλύτερη. Ωστόσο ο Σγουρός ήταν νικητής. Έτοιμο γραμμένο το είχε το ευχαριστήριο κείμενο που διάβασε. Κι ούτε φρόντισε να μάθει το ποίημα απ' έξω. Τόσο αξιόλογος και τόσο σπουδαίος ο περιφερειάρχης. Και τα πασόκια κάνουν χαρούλες. Γιατί θα μπορέσουν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
Εγώ θα τη βάλω την πλερέζα. Γιατί από αύριο μας περιμένει ανελέητο ξέσκισμα.
Κι ετοιμάσου, μαλάκα Έλληνα, να δεχτείς κι άλλα χτυπήματα με το συγχωροχάρτι που τους έδωσες κι άφησες το χάρτη να πρασινίσει. Γιατί έτσι το βλέπουν το αποτέλεσμα. Την αποχή δεν την υπολογίζουν σ' αυτές τις εκλογές. Ελπίζω όμως να έχεις τα ίδια αρχίδια και να απέχεις και στις εθνικές εκλογές. Να πάνε τα κόμματά τους στο διάολο και το σύστημά τους στα αζήτητα.
Ελπίζω να έχεις τ' αρχίδια να βγεις από αύριο να διαμαρτυρηθείς για το ΔΝΤ και σε τρεις μέρες να θυμηθείς το Πολυτεχνείο και το σύνθημά του. Γιατί και τώρα αυτό είναι το σύνθημα. Ελπίζω το Δεκέμβρη να κάνεις αυτό που πρέπει. Και να μην τους αφήσεις ούτε μια μέρα ήσυχους. Ούτε μια μέρα χωρίς να τους φτύνεις, χωρίς να διαμαρτύρεσαι και χωρίς να απαιτείς να σε σεβαστούν. Εσύ τους έδωσες εξουσία, εσύ να τους την πάρεις.

6 σχόλια:

TzoutziMantzourani είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου Νάντια μου... αλλα να ξεβουλώσουν και τα αυτιά των Ελλήνων και να ξεστραβωθούν να τα καταλάβουν αυτά που λές....

tzagalagabugu είπε...

Mαυρο κ καβλα! Πες τα χρυσοστομη!

Ανώνυμος είπε...

οχι μαυρο καλσον, μαυρη ζαρτιερα, ολα ειναι θεμα στυλ ;)

kats-woman είπε...

Γαμώτο. Δίκιο έχεις. Τα καλσόν είναι για τις λαϊκάντζες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=j3n5ZRhkPF0&playnext=1&list=PLDA28900A30E52DBA&index=24

evangello είπε...

χωρις λογια.(μαζι σου)!!!