Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Μαλακία


Αχ, έρμη δημοκρατία. Όλοι για σένα δουλεύουν κι όλοι σε δουλεύουν. Γι' αυτό όλοι σε αναφέρουν. Κι όλοι σε τιμούν. Κι όλοι έχουν κάτι δημοκρατικό στο κόμμα τους. Να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές με το ΚΟΔΗΣΟ. Ναι ρε! Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, όχι ό,τι να 'ναι. Όπως έχουμε τώρα τη Δημοκρατική Αριστερά. Λίγες ήταν οι αριστερές σ' αυτή τη χώρα (ανανεωτική, ριζοσπαστική, παραδοσιακή, μεταμοντέρνα και δεν ξέρω τι άλλο) ήρθε κι η δημοκρατική να συμπληρώσει το κακό.
Στο μεταξύ όσοι βγήκαν απ' το μαντρί του ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Δημοκρατική Αναγέννηση ο Παπαθεμελής και Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση ο Χαραλαμπίδης, το παιδί της περιφέρειας και της υπαίθρου. Και βέβαια, έχουμε και τους Δημοκρατικούς. Σκέτο.
Και να καταλήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Σταθερή αξία. Με λίγη αστάθεια τον τελευταίο καιρό, η οποία σήμερα ολοκληρώθηκε. Να θυμηθούμε κι άλλες αστάθειες που έζησε, όπως τη Δημοκρατική Ανανέωση; Λίγο κράτησε. Ξανά προς τη δόξα τράβηξε η αξία μας. Κι οι άλλοι που προκάλεσαν αστάθεια στη σταθερότητα αυτής της ανυπολόγιστης αξίας επέστρεψαν για την καρέκλα. Σαμαράς και Αβραμόπουλος (των οποίων τα κόμματα δεν είχαν δημοκρατικές εμμονές) μαζί για μια αντιμνημονιακή πολιτική που θα σώσει τη χώρα από την κατρακύλα.
Αλλά η Ντόρα το έπιασε το νόημα. Δε θα άφηνε τη δημοκρατικότητα να της ξεφύγει. Τους την έφερε με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Με ποιον σκοπεύει να συμμαχήσει για να πετύχει το σκοπό της, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Σύντομα στις οθόνες σας.
Ναι, αναποφάσιστε πολίτη. Δε χρειάζεται τώρα πια να απέχεις. Τώρα υπάρχει το κόμμα που έλειπε, το κόμμα που μπορείς να εμπιστευτείς. Το κόμμα του κέντρου. Ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Ό,τι θέλει ο λαός. Αυτό που θα βάλει τάξη σ' αυτό το μπουρδέλο που δημιούργησαν οι δικοί της. Και ναι. Θα συγκρουστεί και με φαινόμενα αδιαφάνειας. Αναρωτιέμαι. Ο πατέρας της το ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: