Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: Τα ψεύτικα προφίλ του φέισμπουκ


Σχολίασα πριν από λίγες μέρες μια φωτογραφία στο φέισμπουκ. Μετά από λίγο πήρα μήνυμα από άγνωστο. Μου έλεγε ότι του θύμισα μία που δήλωνε λεσβία και την είχε συναντήσει στη φάρμα που έπαιζε. Είχε τη φωτογραφία μου στο προφίλ της. Δε θυμόταν όνομα, αλλά μετά από δύο μέρες, κατάφερε να την εντοπίσει. Τη στιγμή εκείνη είχε άλλη φωτογραφία στο προφίλ της. Αλλά τις είχε ανοιχτές και μπήκα και την είδα. Η αφεντομουτσουνάρα μου με το όνομα "Σάρα καύλα". Προφανώς με παρουσίαζε ως μία γκόμενά της, από αυτές που τις δείχνεις με καμάρι. Από τη μια, από το ψυχολογικό τραύμα που μου έχει δημιουργηθεί επειδή μέχρι τώρα έχω συνηθίσει να με κρύβουν, λες και είμαι η πιο ξεπεσμένη γκόμενα που θα μπορούσε να τους λάχει (καθώς είμαι κοντή, χοντρή, άσχημη, άξεστη, αμόρφωτη, κατίνα...) σκέφτηκα ότι επιτέλους, κάποιος δεν ντρέπεται που με έχει επιλέξει. Από την άλλη σκέφτηκα ότι ούτε λεσβία είμαι, ούτε ξέρω αυτήν (ή μήπως αυτόν) που έχει το προφίλ, ούτε με λένε Σάρα καύλα. Άρα δε θα πρέπει να χαίρομαι. Μάλλον πρέπει να εξοργιστώ. Ναι, τελικά εξοργίστηκα. 
Με έχουν εξοργίσει ήδη τα ψεύτικα προφίλ που κυκλοφορούν, για διάφορους λόγους. Κι εμένα και άλλους με τους οποίους έχουμε συζητήσει γι' αυτά. Λάβετε βασικές περιπτώσεις:

1. Την έχω βγάλει και την παίζω. (Κι εγώ τι φταίω;)

Δεν έχει ονοματεπώνυμο, δεν έχει φωτογραφία. Ανάμεσα στους φίλους του, δε θα βρεις άντρες. Συχνά είναι παντρεμένος που ψάχνεται και για κάτι έξτρα. Χτυπάει μόνο γκόμενες κι όποια του κάτσει. Κι όταν λέμε "του κάτσει" εννοούμε να πουν καμιά κουβέντα περί σεξ για να τον βοηθήσει να τελειώσει ή για τους πιο τολμηρούς, ή τους λιγότερο μικροτσούτσουνους, να μπουν στο msn, να ανοίξουν τις κάμερες, να βλέπει ο ένας το εργαλείο του άλλου και να τα παίζουν. Σπάνια θα τολμήσει να συναντήσει κάποια από κοντά. Εκτός κι αν πέσει σε κάποια που θα αδιαφορήσει για τα 800 του κιλά, το μάτι το αλλήθωρο, το μικρό πουλί του, τα λειψά του δόντια και μαλλιά. Δηλαδή ή ανώμαλη, ή αναλόγων προσόντων. Διότι ναι. Υπάρχει και η αντίστοιχη περίπτωση στις γυναίκες. Είναι η κατηγορία με το διακριτικό τίτλο: "το έχω σαφρακιάσει το δάχτυλο όλη μέρα εκεί μέσα". Εμείς δεν έχουμε παρά να δείξουμε κατανόηση. Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Είναι κρίμα για κάποιον να μη δέχεται τον εαυτό του και να θέλει να παρουσιάζει κάτι άλλο. Στην ανάγκη, αν τους ανακαλύψουμε, μπορούμε να τους συστήσουμε έναν ειδικό.

2. Είμαι μοντέλο, αλλά κατά βάθος είμαι απλός, καθημερινός άνθρωπος.

Όχι πως δεν υπάρχουν μοντέλα που παίζουν στο φέισμπουκ και έχουν περασμένες φωτογραφίες τους από μοντελοδουλειές τους. Έχω γνωρίσει τέτοια. Αλλά αν είσαι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος και δεις ένα μοντέλο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σένα, ρίξε μια ματιά ακόμη στις φωτογραφίες του. Είναι παντού το ίδιο πρόσωπο; Κι αν ναι, έχει άλλες φωτογραφίες από την καθημερινότητά του; Είναι κανονικού μεγέθους ή μικροσκοπικές; Δηλαδή τις κατέβασε από το γκουγκλ ή από τη φωτογραφική του μηχανή; Έχουν υπογραφή κάποιου φωτογράφου, κάποιου πρακτορείου, κάποιου προϊόντος, κάποιας εκδήλωσης; Βέβαια, την υπογραφή θα μπορούσε να την κόψει. Ε, σ' αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κόβει και το μάτι μας. 
Και γνωρίζεις λοιπόν το μοντέλο και τα λέτε (ένα μοντέλο που δεν έρχεται σ' επαφή με κόσμο, πάντα έχει όρεξη να μιλάει με τον καθένα) και έρχεται η στιγμή να συναντηθείτε. Χαίρεσαι εσύ, ο μαλάκας (ή η μαλάκω), φοράς τα καλά σου, πας στο σημείο του ραντεβού και ή δεν εμφανίζεται ποτέ ή εμφανίζεται το τέρας με την ατάκα "λαστ γίαρ". Είναι αλήθεια ότι καμιά φορά τολμούν και εμφανίζονται τα τέρατα, πιστεύοντας ότι κέρδισαν τον άλλο λόγω χαρακτήρος και προσωπικότητος. Συνέβη σε ένα φίλο μου. Έκανε τη χάρη στο τέρας να πιει έναν καφέ μαζί του (επειδή είχε έρθει από μακριά και μόνο) χωρίς να του μιλήσει και χωρίς να το κοιτάξει καν και το ξαπόστειλε. 

3. Είμαι άντρας, μου αρέσουν οι άντρες, αλλά δεν τολμώ να τους το πω.
Έχει και πάλι φωτογραφίες μοντέλων, αθλητριών, καλλιτεχνών ή ό,τι άλλο βρει στο γκουγκλ και του αρέσει. Την πέφτει σε άντρες ή απλά δείχνει το φιλικό "της" ενδιαφέρον. Στον ελεύθερο χρόνο του, παίζει να ντύνεται γυναίκα. Παίζει να την πέφτει και σε γυναίκες. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να δηλώσει αυτό του το βίτσιο (μου έχει τύχει). Δεν ξέρω τι σκοπό έχει. Δεν ξέρω αν η ιστορία καταλήγει σε σκηνή από το παιχνίδι των λυγμών. Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία, ας με ενημερώσει, έτσι για να εμπλουτίσω τις κατηγορίες μου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ta pseftika profile poy apla pirazoyn toys kolimenoys giati ta ksexasate??? DEN EXOYME DIKAIOMA EMEIS STIN ANAFORA? :P

ΛΕΚΤΙΚΉ ΕΠΑΛΉΘΕΥΣΗ: idorks Tyxaio? DE NOMIZO TAKI!