Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: Η κοντή.


Κοντές υπάρχουν παντού. Αλλά μόνο στο κέντρο της Αθήνας συναντάς τη βελτιωμένη ράτσα. Οι κοντές του κέντρου βιάζονται πολύ. Κάτι τρέχουν να προλάβουν, αλλά δεν καταλαβαίνω τι. Νομίζω ούτε αυτές ξέρουν. Γιατί ποτέ δεν περπατάνε σε ευθεία. Είμαι πάνω από 1.80 και δε θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω πώς λειτουργούν και γιατί το κάνουν αυτό. Να υποθέσω ότι κάτι συμβαίνει με το οπτικό τους πεδίο; Κάτι θέλουν να δουν και τους το κρύβει ο μπροστινός τους; Γι' αυτό κινούνται δεξιά αριστερά; Αν τις έχεις μπροστά σου σε ζαλίζουν. Ευτυχώς περπατούν τόσο γρήγορα, που σε λίγη ώρα εξαφανίζονται.
Τις έχω συναντήσει στο δρόμο. Συχνά είναι φορτωμένες με σακούλες που το περιεχόμενό της ξεχειλίζει. Αν δε βρίσκονται ήδη μπροστά σου, θα περάσουν οπωσδήποτε. Ανάμεσα απ' τα πόδια σου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κόντεψα να πατήσω κοντή στο δρόμο. Κάνε μια κανονική προσπέραση, κούκλα μου. Μην οδηγείς επικινδύνως. Θα προκαλέσεις ατύχημα και θα σε πληρώνουμε κιόλας. Αναρωτιέμαι: Η τροχαία τι κάνει σ' αυτές τις περιπτώσεις;
Τις έχω συναντήσει σε πολλούς χώρους. Αναφέρω σούπερ μάρκετ. Χαρακτηριστική περίπτωση. Πας να πιάσεις την κονσέρβα τα ντολμαδάκια και ξαφνικά, από το πουθενά, βλέπεις κάτω από το χέρι που σηκώνεις ένα κεφάλι. Πριν προλάβεις να το δεις, βλέπεις ένα χέρι μπροστά από το χέρι σου. Η κονσέρβα που έβαλες στο μάτι δεν υπάρχει πια. Με ταχύτητα αστραπής, πρόλαβε και την άρπαξε. Πάρε τη διπλανή. Το ίδιο είναι. Όταν φτάνεις στο ταμείο, θα τη βρεις μπροστά σου. Θα έχει περάσει και πάλι ανάμεσα απ' τα πόδια σου, χωρίς να φοβάται μην την πολτοποιήσεις στο επόμενο βήμα σου. Αδίστακτη.
Πάνω απ' όλα, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η ταχύτητα είναι αντιστρόφως ανάλογη του ύψους. Όσο πιο κοντή, τόσο πιο γρήγορες είναι οι κινήσεις της. Μια ζωή μου έλεγε η μάνα μου ότι μέχρι να κουνήσω το ένα πόδι, βρωμούσε το άλλο. Και, έξαλλη καθώς ήταν, βλέποντας την ανικανότητά μου να μετακινήσω πχ ένα αντικείμενο, το μετακινούσε αυτή. Είναι κοντή.


Και μετά απ' αυτό, περιμένω να χαρακτηριστώ. Αν σκεφτεί κανείς, ότι πριν από λίγο καιρό, γράφοντας για πέφτουλες, χαρακτηρίστηκα αγάμητη, ανοργασμικιά και ότι άλλο (από αυτούς που σε άλλη φάση θα με χαρακτήριζαν γαμιόλα) τώρα θέλω να χαρακτηριστώ δίμετρη κομπλεξάρα.
Ευχαριστώ :)

1 σχόλιο:

Visidiotas Films είπε...

Nai, alla den exete xaraktiristei asxros prodotis!!! Dialegeis toys exthroys soy kai akoys ta analoga! Ego dialeksa toys fasistes gia exthroys! Eseis toy malakes... (me ti kaki enia... ego eimai kalos malakas! :P)

kata ta alla... ego nomiza oti oli i athina trexei... Tote malon oli i athina einai kontoi! :P

Ante... na xaraktiriso! Eisthe mia paremvoli poy katastrefei to athinaiko protipo!