Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΑΥΤΕΣ, ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.



Ε, ναι, πήγα σε καλύτερο σπίτι, το ομολογώ. Ευάερο, ευήλιο, διαμπερές, αλλά μη φανταστείς. Θα είμαι με συγκάτοικο. Κι έτσι θα μοιραζόμαστε τα έξοδα. Εγώ. Που ήθελα να γυρνάω στο σπίτι από τη δουλειά και να μη βρίσκω κανέναν. Που ήθελα να κινούμαι όπως θέλω, να κάνω ό,τι γουστάρω στο χώρο μου, θα ζήσω με άλλο άτομο. Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή και τελικά αλλάζεις γνώμη. Ναι. Τελικά είναι σπουδαίο πράγμα το να μοιράζεσαι. Το ρεύμα, τα κοινόχρηστα, το απορρυπαντικό, το κωλόχαρτο...
Έτσι, με συμβίωση κι αλληλεγγύη θα την περάσουμε την κρίση. Και επειδή μια μετακόμιση έχει τα έξοδά της, φέτος διακοπές γιοκ. Και να φανταστεί κανείς ότι έχω γιο που σπουδάζει στην Κέρκυρα. Άνετα θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία, αφού υπάρχει το σπίτι. Ναι. Στο εξωτικό Κανόνι. Αλλά πώς πάω μέχρι εκεί. Και άντε να πάω, δε θα βγω και μια βολτίτσα; Στο σπίτι θα τη βγάλω; Τη βγάζω και στην Αθήνα στο σπίτι. Και είναι πολύ ωραία η Αθήνα τον Αύγουστο. Κλείνουν όλα και δεν έχεις πού να πας. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά. Άλλη μια παρηγοριά είναι ο Πάγκαλος.
Σπάραξε η καρδιά μου, αναγνώστη μου. Όπως και όλης της Ελλάδας. Και όλη η ανθρωπότητα θα σπαράξει και θα θρηνήσει αν το μάθει. Το λέω και δακρύζω: Κοτζάμ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μπορεί να κάνει διακοπές της προκοπής. "Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί." είπε και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στα πλήθη. Είναι τραγικό να μην αναγνωρίζεται η προσφορά ενός σπουδαίου Έλληνα και να μειώνεται ο μισθός τόσο προκλητικά, τόσο ξετσίπωτα. Είχε τάξει στη γυναίκα του και στα παιδιά του καυτές διακοπές στο Ιμαρέτ (κοίτα τι πήγα και θυμήθηκα), που τόσο καλά είχε περάσει όταν ΕΜΕΙΣ τον πληρώναμε και ήρθε η κρίση και τα κατέστρεψε όλα.
Είναι ντροπή γι' αυτή τη χώρα να μην μπορεί να μεριμνήσει για τις αξιοπρεπείς διακοπές των σημαντικών και χρήσιμων ανθρώπων που δίνουν μέρα και νύχτα αγώνα για την πατρίδα. Κι αφού η πολιτεία δεν είναι άξια να αναγνωρίσει την αξία τους, λέω να το κάνουμε εμείς. Να κάνουμε ένα Ιμαρέτ (=ίδρυμα) για τις διακοπές της οικογένειας Παγκάλου. Save Pangalos και οικογένεια του Παγκαλειοτάτου!
Λίγος ακτιβισμός δε βλάπτει ρε ρεμάλια!

4 σχόλια:

Visidiotas Films είπε...

A! Gia na sas po! Mas exete pareksigisei! Apo to kanoni exei oreotato astiko! O Kafes sto liston kanei 3 evro (oso kai sti komotini, poy den exei kai antistixi platia)! Kai den exoyme kai poloys batsoys! (kala.. afto litoyrgei kai san antikinitro...)

Kai... gia na erthete... thelete... MONO!!! 120 evro pigene ela me leoforio... pano kato ta idia einai kai pe aeroplano...

Kata ta alla... plin tis venzinis... idies einai oi times!!!

Se alles idiseis... afoy stenaxorinye toso poy kakopername emeis, na mi stenaxorithoume kai meis poy kakopernaei o pagalos o komoynistofagos???

Katerina N. είπε...

ton lipithika...etsi m erxetai na tou steilw ta 300 euro epidoma adeias pou dikaioumai kai akoma de pira...(asxeta an ti pira tin adeia...)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τώρα για την συγκατοίκηση θα πρέπει να βάλετε όρια και κανόνες από την αρχή. Γιατί οι παρεξηγήσεις χαλάνε και την πιο καλή διάθεση για συμβίωση.
Για κ. Πάγκαλο κλαίω. Και έχω μια ευαισθησία στις δυσκολίες που περνούν οι φουκαριάρηδες οι πολιτικοί μας για σώσουν! Ποιους;, εμάς τα ρεμάλια που κατασπαράξαμε τα δις.
Ο καημένος ο Πάγκαλος!! Και ο Λοβέρδος; Τι συγκίνηση Θεέ μου.
Λοιπόν τώρα με έφερες στο φιλότιμο. Πως θα αντέξω να βλέπω αυτόν ογκόλιθο να χάνει βάρος και αυτό το τσιτωμένο δέρμα να γίνεται όλο σούρες. Δεν θα το αντέξω. Κλείνω τώρα γιατί μόνο που το σκέπτομαι κλαίω και έχω κάνει το πληκτρολόγια χάλια. Γεια αααχ!!

DSV είπε...

GA MA TO !!!!!!!!!!!!!