Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Καυλοπιτσιρικάδες



Παρέα καυλοπιτσιρικάδων νούμερο 1.

Τους συναντάς παντού, τους αναγνωρίζεις εύκολα. Περπατάνε με ύφος «τα γαμάω όλα», μιλάνε δυνατά, ντύνονται και πολύ free style, δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, είναι και πολύ ελεύθεροι μωρέ αδερφάκι μου. Θα το διαλύσουν το σύστημα. Δεν το γουστάρουν το σύστημα. Το σύστημα φταίει για όλα. Δε θα μπλεχτούν ποτέ στα γρανάζια του. Αρκεί ο μπαμπάς να πληρώνει. Αλλά δε θα γίνουν ποτέ σαν τον μπαμπά. Θα πάνε να χτυπηθούν στο γήπεδο, θα πάνε να χτυπηθούν στις πορείες. Με το σύστημα ασφαλώς. Θα το χτυπήσουν αλύπητα. Θα το πάρουν με τις πέτρες. Θα το πάρουν με τα παλούκια. Θα το κάψουν. Θα το ισοπεδώσουν. Θα το αποτελειώσουν. Κι αυτό και όσους το υπηρετούν. Είναι αναρχικοί; Δεν ξέρω. Αλλά κάτι μου λέει ότι μπερδεύουν τον Μπακούνιν με τον Μπακάκο.

Παρέα καυλοπιτσιρικάδων νούμερο 2.

Έχουν αξίες. Αγαπούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Μεγάλωσαν με αρχές. Χωρίς αρχές, η πατρίδα κινδυνεύει. Θα προστατεύσουν τις αρχές και την πατρίδα. Θα γίνουν αυτοί οι αρχές. Θα εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα... εφόδια για να τις προστατεύσουν από αυτούς που δεν αγαπούν τις αρχές. Σέβονται τις αρχές τους. Την οικογένεια. Γι' αυτό και φρόντισαν να μην επιβαρύνουν τους γονείς τους με επιπλέον έξοδα για σπουδές. Πέρασαν στη σχολή αστυφυλάκων και απέφυγαν τα έξοδα για στέγαση και σίτιση. Και έπιασαν δουλειά, αμέσως μετά την αποφοίτηση. Δεν είναι σαν αυτούς τους χωρίς αρχές αλήτες. Δεν τους γουστάρουν τους αλήτες. Η πατρίδα κινδυνεύει από τους αλήτες. Θα τους τσακίσουν. Οργανωμένα. Και πάνω απ' όλα με νόμιμα μέσα. Για το καλό της πατρίδος.

Τεράστια πολιτισμική διαφορά διαπιστώνουμε ανάμεσα σ' αυτές τις δύο παρέες καυλοπιτσιρικάδων. Δε χωράνε και οι δύο σ' ένα μέρος. Η πρώτη παρέα θα κατέβει στα Εξάρχεια γιατί εκεί είναι η θέση του ελεύθερου νέου. Εκεί βρίσκεται και ο εχθρός. Από την άλλη την παρέα. Τον βλέπουν και τους σηκώνεται η τρίχα. Αντιπροσωπεύει το σύστημα που το μισούν. Να τον χλευάσουν; Να του ρίξουν καμιά ροχάλα; Να του ρίξουν καμιά πέτρα; Να γράψουν σε κανέναν τοίχο το σύνθημα που όλους μας ενώνει;

Η άλλη παρέα βλέπει τους αλήτες και παίρνει θέση μάχης. Θα τα τσακίσουν τα κωλόπαιδα. Ας τολμήσουν να πουλήσουν νταηλίκι στις αρχές και θα καλοπεράσουν. Περιμένουν ένα στραβοκοίταγμα, κρατώντας τα σύνεργα της δουλειάς τους που τους δίνουν δύναμη και εξουσία. Δε θα αργήσει να γίνει η συμπλοκή. Όχι αγάπη μου! Η πατρίδα έχει τους προστάτες της και είναι έτοιμοι (και εκπαιδευμένοι) ν' αγωνιστούν για τη σωτηρία της.

Έχεις προσέξει, αναγνώστη μου, την ηλικία των επιθετικών «αναρχικών» που καίνε και ρημάζουν; Έχεις προσέξει την ηλικία των ματατζήδων; Πιτσιρικάδες με «ιδεολογικές» διαφορές. Πιτσιρικάδες που, προφανώς, δεν έχουν πού αλλού να εκτονώσουν την καύλα τους, που ξεχειλίζει από παντού. Βρε, μήπως να τους ξαμολούσαμε κάπου να πλακωθούν, να ξεδώσουν και να ησυχάσουμε;

Νάντια Κατσαρού
www.blogpress.eu

2 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Δεν είναι κι άσχημη ιδέα πάντως! Τα παιδία ας παίξει

Ανώνυμος είπε...

Θα τα πιάσω να τα δείρω τα μπαγάσικα