Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

H Kats-woman συμβουλεύει (ξανά)


Ας υποθέσουμε λοιπόν καλή μου φίλη, ότι έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο άντρες. Και ότι είναι οι τελευταίοι πάνω στη γη. Αλλά είναι και οι δύο ελαττωματικοί. Ο ένας είναι μουνόδουλος (όποια μουνίτσα δει, σέρνεται πίσω της σαν κοινός λιγούρης) κι ο άλλος είναι μανόδουλος (είναι ικανός να τινάξει τη ζωή του και τη ζωή σου στον αέρα, για να συρθεί πίσω από τη μάνα του). Ποιον θα προτιμήσεις;
Βγάλε τα συμπεράσματά σου, από τις επιστολές που έλαβα από τη Σούλα και την Κούλα.

Επιστολή 1: Ο μουνόδουλος
Αγαπητή Kats-woman
Είμαι μία φανατική σου αναγνώστρια και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις πολύτιμες συμβουλές που δίνεις, οι οποίες είναι ικανές να λύσουν ακόμη και τα πιο σοβαρά προβλήματα του ανθρώπινου γένους. Εδώ και ένα χρόνο, τραβιέμαι (που λέει ο λόγος δηλαδή) με ένα παιδί, που είναι εντελώς ανώριμο. Δεν υπάρχει θηλυκό που να μη γυρνάει να το κοιτάξει. Και μου φαίνεται πολύ παράξενο, γιατί κοιτάει ακόμα και την κάθε τελευταία, τη στιγμή που εγώ, αντικειμενικά, είμαι πολύ εμφανίσιμη. Με αυτό το χαρακτήρα που έχει, μου είναι αδύνατο να τον εμπιστευτώ και να προχωρήσω σε σχέση μαζί του. Προσπάθησα να απομακρυνθώ και να κάνω σχέση με κάποιον άλλο, το έμαθε και μου έκανε σκηνή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού στην ουσία, δεν είχαμε ποτέ τίποτα. Φυσικά με τον άλλο δεν προχώρησε, αφού είμαι κολλημένη σ' αυτόν τον παπάρα. Τώρα κάνει παρέα με μια φίλη μου και της λέει για την κάθε τσούλα που του γυαλίζει. Είμαι για να σκάσω. Τι να κάνω; Περιμένω με αγωνία τη γνώμη σου.
Σούλα

Αγαπητή Σούλα
Άντε στον παπάρα σου και μην το σκέφτεσαι πολύ. Και που κοιτάει, δεν έγινε και τίποτα. Πόσες από αυτές που κοιτάει νομίζεις ότι θα του κάτσουν; Οι άντρες για να πηδήξουν, πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Μια γυναίκα πάλι, ακόμα και το τελευταίο μπάζο, άμα πει να πηδηχτεί, είναι εύκολο. Πόσο μάλλον εσύ που είσαι και εμφανίσιμη. Αυτό να καταλάβει ο μουνόδουλος αγαπημένος σου και να μαζευτεί. Από την άλλη, φρόντισε όταν θα είσαι δίπλα του και κοιτάει μουνίτσες, εσύ να τον κάνεις να αισθάνεται τη γελοιότητα της πράξης του. Δε γίνεται κύριέ μου να κυκλοφορείς με τη μουνάρα και να κοιτάς τη μουνίτσα! Θα γελάει ο κόσμος μαζί σου. Χώρια ότι το πιο πιθανό, είναι να μιλάει στη φίλη σου για τις τσούλες που του γυαλίζουν, για να σου το μεταφέρει και να γυαλίσει κι εσένα το μάτι σου. Γύρνα στον παπάρα σου και άφησέ τον να νομίζει...

Επιστολή 2: Ο μανόδουλος
Αγαπητή Kats-woman
Μετά από πολλή σκέψη, και εκτιμώντας το σημαντικό σου έργο και την ανεκτίμητη προσφορά σου σε θέματα σχέσεων, αποφάσισα να σου μιλήσω για τη συμφορά μου.
Ο αγαπημένος μου, δεν κάνει τίποτα αν δεν το εγκρίνει η μαμά του. Θα μπορούσα να αναφέρω μια σειρά από γεγονότα, αλλά θα χρειαστώ πολλές σελίδες. Αλλά νομίζω ότι είναι περιττό. Απλά θα σου αναφέρω την εξέλιξη της κατάστασης. Στην αρχή, το κρατούσε κρυφό ότι τρέχει από πίσω της και με άφηνε να πιστεύω ότι τρέχει για δουλειές του. Στην πορεία, άρχισε να αναφέρει ότι είναι μαζί της. Δεν είχα πρόβλημα. Αντιθέτως το θεωρούσα θετικό, γιατί πίστευα ότι κάποιος που αγαπάει τη μαμά του, είναι άνθρωπος με ευαισθησίες. Αλλά όταν άρχισε να έρχεται σκαστός για να με δει και να φύγει σε μισή ώρα για να μην τον ψάχνει η μαμά του, ε τρελάθηκα. Επιτέλους δηλαδή, Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΙ!
Συγνώμη για την ένταση και το ανέβασμα των τόνων και τα μπινελίκια, αλλά μου βγαίνει η αγανάκτηση. Περιμένω τη γνώμη σου και θα κάνω ότι μου πεις.
Κούλα

Αγαπητή Κούλα
Αυτές οι μανάδες – μαινάδες είναι μάστιγα. Όπως και τα ευνουχισμένα αγοράκια τους. Αν ο μπούλης σου, δεν μπορεί να τη στείλει να κοιτάξει τη δουλειά της, φύγε τρέχοντας. Και άσε τη μανούλα του να του βρει μια καλή νυφούλα από το Λύκειο Ελληνίδων ή από τον τοπικό Χριστιανικό Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων για να ζήσουν καλά κι εσύ καλύτερα. Κρίμα το παιδί πάντως, γιατί και με τη νυφούλα, πάλι θα ψάχνει να βρει κανένα χαϊβάνι σαν εσένα. Και τότε θα φεύγει σκαστός κι από τη μαμά κι από τη νυφούλα. Αλίμονο στη δύσμοιρη που θα βρεθεί στο δρόμο του. Και δεν εννοώ τη νυφούλα γιατί αυτή θα περνιέται για κυρία με τις ευλογίες της Μητέρας.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΡΥΜΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ! Συγνώμη για την ένταση και το ανέβασμα των τόνων και τα μπινελίκια, αλλά μου βγαίνει κι εμένα η αγανάκτηση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χμ. Πρέπει να με διαφημίσω ως αρσενικό. Λείπω από αυτή την κοινωνία
Μ.Π.Δ.

kats-woman είπε...

Θα σου κάνω εγώ διαφήμιση!
Νομίζω ζεις με τη μαμά σου;

Ανώνυμος είπε...

Περίπου. Το σπίτι της είναι πάνω από το δικό μου. Επιπλέον δε, της επιτρέπω να μου πλένει τα ρούχα (τα πλένω εγώ, αλλά μετά τα ξαναπλένει) και να μου μαγειρεύει. Επειδή η ώρα του φαγητού είναι η μόνη της ημέρας οπου συναντιόμαστε, με πρήζει με τη πάρλα της. Όταν της λέω ότι δεν μπορώ να μιλάω με το στόμα γεμάτο, μου παραπονιέται οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΖΙ.
Άμα καταλάβει οτι υπάρχει γυναίκα στο σπίτι μου περνάει τυχαία από κάτω. Επιλέγει δε εκείνη τη διαδρομή βάσει της οποίας περνάει ΠΡΩΤΑ από το παράθυρο του δωματίου μου (ε, θα ρίξει και μια ματιά) προτού φτάσει στη πόρτα.
Φροντίζει να παίρνει τα σκουπίδια μου όταν η σακκούλα είναι λίγο πάνω από τη μέση, έτσι ώστε να μην τα πάρω εγώ.
Αυτά για αρχή. Την πάτησες άσχημα. Κάθε μέρα θα γράφω και ένα σχόλιο για τη μαμάκα μου.

kats-woman είπε...

Όι μανούλαμ!
Μήπως να μετακομίσεις;

Visidiotas Films είπε...

O Megisti mentora! Kai pali sinxaritiria! (sas ksanaeipa kapia stigmi e?) Einai (oxi) epistimonika apodedigmeno oti kai ta dio ofilonte se komplex... alla (!) einai efkoloteros apodekton to symplegma toy protogonou kinigou poy pote den einai sigouros oti to thirama toy einai arketa kalo gia na diatirisi ti thesi tou sti fili, para to ... idipodio simplegma poy sti xora mas anthizei gia logoys koinoniko-oikonomikoys!!!

Ego pali megisti mentora poy tora poy apoliome kai apo to strato tha mino spiti me toys gonois moy alla exo os apotero stoxo na figo na pao alloy (parolo poy de vlepo na exo to spiti se kaliteri katasasi apo oti sti komotini) sinkekatalegome stin deftera katigoria?

kats-woman είπε...

Εσύ παιδί μου, είσαι ξεχωριστή κατηγορία ότι κι αν κάνεις. Γι' αυτό σε κάναμε προστατευόμενο είδος.

kats-woman είπε...

Επίσης Visidiotas Films, προτείνω να προχωρήσεις σε ανταλλαγή κατοικίας και γονέων με τον κοντοχωριανό σου προλαλήσαντα ΜΠΔ.