Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΠΛΕΡΩΝΕ ΤΩΡΑ!


Βρε χαραμοφάη έλληνα! Ακόμα δεν κατέθεσες το μισθό σου στον τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους; Ντροπή σου! Τώρα μάλιστα που θα πάρεις και δώρο Πάσχα (όσο πάρεις από αυτό δηλαδή), μισθό δε χρειάζεσαι. Είναι υποχρέωση όλων μας! Δεν παραδειγματίζεσαι από τους τόσους και τόσους βιοπαλαιστές που συναντάει κάθε μέρα ο πρωθυπουργός μας και δηλώνουν πρόθυμοι να προβούν σ' αυτή την κίνηση;
Προβούν είπα και θυμήθηκα τον καλό μας κύριο Προβόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η τράπεζα, δε θα παίρνει προμήθεια για τα ποσά που θα κατατίθενται σ' αυτό το λογαριασμό. Μιλάμε για μια χειρονομία που αποδεικνύει το ήθος, τη μεγαλοψυχία και την αυταπάρνηση που μπορεί να επιδείξει μία τράπεζα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα. Την αναγνωρίζουμε τη θυσία κι έτσι κανείς από εμάς δε θα απαιτήσει να καταθέσει κι ο Προβόπουλος ένα μισθό του υπέρ αποσβέσεως του δημοσίου χρέους. Κι ας ξέρουμε ότι μια τέτοια κατάθεση, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικό αυτό το γαμημένο χρέος.
Όχι πατριώτη. Δε θα περιμένεις να καταθέσουν οι βουλευτές μας το μισθό τους σ' αυτό το λογαριασμό. Οι βουλευτές τα χρειάζονται για να λύσουν τα δικά σου προβλήματα. Δε θα περιμένεις να πιάσουν όλους αυτούς που προκάλεσαν το χρέος και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά (πχ κρέμασμα και κάπνισμα) για να πειστείς ότι πρέπει να προσφέρεις στον τόπο σου.
Θα καταθέσεις το μισθό σου κι ας μην έχεις μετά να ταΐσεις τα παιδιά σου. Ας φάνε ένα μήνα τραχανά. Δε θα πάθουν και τίποτα. Ας μην το σουβλίσεις το αρνί βρε αδερφέ το Πάσχα! (Κι ένα σούβλισμα μετά το κάπνισμα, δε θα ήταν κακή ιδέα). Θα καταθέσεις κι εσύ ο επαγγελματίας, χωρίς να σκέφτεσαι ότι δε θα πατήσει κανείς στο μαγαζί σου, αφού όλοι θα έχουν καταθέσει υπέρ αποσβέσεως δημοσίου χρέους και θα έχουν μείνει απένταροι. Ούτε το αυξημένο ΦΠΑ που θα πληρώσεις θα σκεφτείς. Κι εσύ συνταξιούχε, που μου βγαίνεις και στους δρόμους και διαμαρτύρεσαι, αντί να πίνεις τα χαμέμηλά σου όπως αρμόζει στην ηλικία σου. Παντόφλα και σπίτι γρήγορα. Και το χαμομήλι κοίτα να βγεις να το μαζέψεις μόνος σου από τους αγρούς, γιατί σε λίγο δε θα έχεις να το αγοράσεις.
Άι σιχτίρ, γιατί ακούω κάτι εξυπνάδες και ταράζομαι. Άμα δεν πληρώσεις εσύ μαλάκα έλληνα τα γαμησιάτικα αυτών που εσύ ψηφίζεις, ποιος θέλεις να τα πληρώσει; Τον παρά σου και στην τράπεζα γρήγορα!
Για την πατρίδα ρε γαμώτο!

2 σχόλια:

Visidiotas Films είπε...

A! Gia na sas po! Ego edo kai 10 mines mono ena elaxisto meros eperna ego! Ta alla ta edina sto kratos... 10 mines tsaba douleva... sto strato!

Alla kai tora pou apoliome... osous misthous thete dino! Aloste... siga mi vro doulia...

Alla to thema moy einai allo... telika ... tha ti paroyn i Germanoi ti Kerkyra? Tsaba mathena ego germanika diladi... Gia na min anafero kai oti... oi germanoi... einai fiiiloi mas... nai nai...

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι μισθός;